Een jaar voor jezelf

Gun jezelf de tijd die nodig is om 'beter' uit je burn-out te komen
Omdat je wil leven en ondernemen met rust, zelfvertrouwen en plezier.

Een jaar voor jezelf. Hoe klinkt dat?

Ben jij ondernemer en ben jij zo ver dat je na je burn-out weer voorzichtig aan de slag wilt? Stel, je hebt een jaar voor jezelf…
Heb je al ideeën over hoe je het wilt aanpakken, wat je anders wil gaan doen?

Ben je bang dat je te hard van stapel gaat lopen of ben je nog gemakkelijk uit balans?
Wil jij leven en ondernemen op een manier die helemaal bij jou en je bedrijf past?

Zet dan nu je eerste kleine stap en ga werk maken van jouw toekomst. Met rust, zelfvertrouwen en plezier.

WIL JIJ LEVEN EN ONDERNEMEN MET RUST, ZELFVERTROUWEN EN PLEZIER?

IT’S ALL ABOUT ENERGIE

Jouw energielevel is altijd leidend in de actie die je onderneemt. De grootste winst ligt in het herkennen van energielekken en daarop acteren. Even pas op de plaats of een stapje terug doen? Dan ben je goed bezig!

TIJD EN RUIMTE

We kijken welke ‘rollen’ jij allemaal speelt en hoe je meer tijd en ruimte voor jezelf kunt vrijmaken zodat je ontspannen en met plezier werkt.

ONDERWERPEN

Stress, veerkracht, zelfcompassie, verbinding, betrokkenheid en energie. Onderwerpen die over jou gaan. De basis voor alles wat je verder onderneemt.

1 op 1 coaching

Jij en ik, alle aandacht, tijd en ruimte.

Met aandacht voor wat achter je ligt, voelen wat er nú speelt en een positieve kijk op je toekomst.

Stress heeft ervoor gezorgd dat je de verbinding met jezelf kwijtraakte. Dat contact kun je weer herstellen.

Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging maar maakt pas op de plaats als dat nodig is.

Meer en meer in contact met jezelf zodat je van binnen naar buiten gaat leven. Aan de slag vanuit liefde en vertrouwen. We maken wandelingen en gebruiken de natuur als inspiratiebron. De natuur… de beste manier om levenslust te voelen, creatief te denken en zonder oordeel jezelf te zijn.

Je werkt niet alleen aan herstel maar ook aan ontwikkeling.
Onderweg stuit je op weerstand. Geen reden om je zorgen te maken maar een teken van groei.

Er ontstaat helderheid over wat bij jou hoort en waar je afscheid van gaat nemen.

Het leven lacht je toe!
Dát is de belangrijkste boodschap van dit coachtraject.

 

HOE ZIET HET JAARPROGRAMMA ERUIT?

 

1 | SCHRIJF JE EIGEN HANDLEIDING

Je hebt de afgelopen maanden meer inzicht gekregen in jezelf. Je voelt je weer wat uitgerust. Je weet nu wanneer jouw energie weglekt en waar je energie van krijgt.

Je durft vaker nee te zeggen en hebt geleerd te ontspannen en beter voor jezelf te zorgen. Of misschien ben je nog helemaal niet zo ver en heb je juist hier steun bij nodig.

Het is nu de kunst om alle verbeteringen ‘vast te houden’ nu je weer steeds meer prikkels in je leven gaat toelaat. Gewoontes en overtuigingen zijn vaak diep ingesleten en het vraagt geduld en compassie om werkelijk te veranderen.

Als je met mij aan de slag gaat , maak je jouw persoonlijke terugvalpreventieplan, zeg maar jouw handleiding. Dat helpt je op momenten dat je voelt dat de stress toeneemt en je geneigd bent om in oude patronen te vervallen.

 

2 | EEN JAAR VOOR JEZELF

Ja maar, een jáár! Is dat niet lang?

Het eerste jaar dat je weer aan de slag gaat, zal soms voelen alsof je aan het koorddansen bent met je energiebalans.

Blijven voelen, blijven bijsturen en… de tijd nemen om te genieten van kleine succesvolle stapjes.
Dat is precies waarom de haast uit je leven moet.

Geloof mij, een jaar is zo voorbij. Gemiddeld duren een burn-out en herstel 1-2 jaar. Bovendien is het lastig vast te stellen of je weer ‘hersteld’ bent. Zeker als je je werk anders wilt gaan aanpakken, duurt het een tijd voordat de veranderingen zijn doorgevoerd en jij vol zelfvertrouwen aan de slag gaat.

Voor je omgeving is het lastig te begrijpen dat elk klein succesje voor jou een mijlpaal is. Gedurende de coaching staan we daar juist wél bij stil. Je hoeft niet hard te gaan, als je maar voelt dat het voor jou goed gaat.

 

3 | WAT GA JE ANDERS DOEN? 

Wie kan je daarbij helpen?
Hoe ga je het aanpakken?
Waar moet je beginnen?
Weet je wel wat bij jou diep van binnen speelt?

Als je lang niet naar jezelf hebt geluisterd, staan je voelhoorns snel naar buiten gericht. Om te groeien, is het nodig je eigen stem en behoeftes te leren kennen. En ernaar te handelen.

Dit hele proces van inzichten, uitproberen, evalueren en voelen, heeft tijd nodig. Wil jij goed voor jezelf zorgen? Dan is Een jaar voor jezelf nóóit te lang.

Voel je het kriebelen? Herken je het verlangen om creatieve oplossingen te bedenken, te fantaseren en te ondernemen?

 

4 | WORD JE EIGEN IDEALE BAAS, DAN VOLGT DE IDEALE KLANT VANZELF 

Laat dat hele idee van de ideale klant nou eens los. Ga eerst eens op een rij zetten hoe jij je eigen ‘ideale baas’ kunt worden.
Wat heb jij nodig om fijn te werken? Wat geeft jouw leven zin? Hoe vaak doe je dingen die je eigenlijk niet wilt? Haal gerust het woord ‘eigenlijk’ uit die zin en je weet wat ik bedoel.

Wat doe je met tegenzin, wie zuigt de laatste druppel energie bij je weg? Is dat een bepaald klant, bepaalde bezigheid? Is het nodig om hard te werken of bereik je meer met minder?

Kritische vragen helpen om keuzes te maken waar jij beter van wordt.
Wat doe jij graag, wat geeft jou energie, waar word je blij van? Die dingen ga je zo veel mogelijk doen!

Als je jouw bedrijf om jou heen bouwt, hoef je niet aan een zelf bedacht imago te voldoen want alles klopt. De keuzes die je maakt, de dingen die je doet, zijn jij. Jouw enthousiasme trekt dan vanzelf de juiste doelgroep aan.

5 | VOORKOM TERUGVAL 

Om de kans op terugval zo klein mogelijk te maken, stellen we een persoonlijk terugvalpreventieplan op. Een soort handleiding waar je op kunt terugvallen als je merkt dat het even minder gaat.

Geen paniek!

Het hoort erbij én in jouw plan staat wat jou helpt in dit soort situaties.

De burn-out is wel ‘voorbij’ maar het vergt onderhoud om vooruit te blijven gaan. Is er iets gebeurt? Kun je zelf iets doen of laten? Heb je het gevoel dat je terugvalt of krijg je het gevoel dat het allemaal zo lang duurt?

Op zo’n moment is het fijn om niet tot de volgende afspraak te moeten wachten, maar dat je metéén contact met mij op kunt nemen. Gewoon doen, ik luister naar je.

 

DIT PROGRAMMA HELPT JE DICHTBIJ JEZELF TE BLIJVEN.

6 | SCHRIJVEN ALS THERAPEUTISCH MIDDEL

Schrijven (over jezelf) zet een proces van ontwikkeling in gang. Je reflecteert, ziet andere mogelijkheden en staat open voor nieuwe gedachten.

Het is wetenschappelijk bewezen dat schrijven helpt (oude) pijn te verwerken. Het vermindert stress en ordent je gedachten. Door je eigen verhaal opnieuw te beleven en er jouw woorden aan te geven, is het makkelijker te relativeren.

Met gerichte schrijfoefeningen, kun je betekenis geven aan bepaalde gebeurtenissen in je leven. Ik zet autobiografisch schrijven in om terugkerende thema’s te herkennen. Je hoeft geen schrijver te zijn, iedereen kan het en de resultaten zijn vaak zeer bevrijdend.

7 | GRIP OP JE LEVEN

Tijdens een burn-out heb je het gevoel dat je de controle over je eigen leven kwijt bent. Je kunt geen grip meer krijgen op zaken die je voorheen deed met twee vingers in je neus. En burn-out brengt veel onzekerheid en soms ook angst met zich mee.

Nu je weer grip krijgt op je leven, is het goed te leren leven met onzekerheid. De controle houden is een overlevingsmechanisme dat ontzettend veel energie kost en bovendien een illusie is. Accepteren wat je niet kunt veranderen en loslaten wat niet werkt. Het is een kunst die ook jij kunt leren.

 

8 | KEUZES MAKEN

Besluiteloosheid is een van de kenmerken van een burn-out. Daarachter schuilt de angst om de verkeerde beslissing te nemen (faalangst). Nu je weer aan de slag gaat, zal je weer meer geconfronteerd worden met beslissingen en keuzes.

Wandelcoaching is heel effectief bij het nemen van beslissingen. In de natuur ervaar je geen druk van buitenaf en sta je meer in contact met jezelf. Het wordt ineens makkelijker om de hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden en helderheid te krijgen. Bovendien is dit een jaar om te experimenteren, uit te proberen en te evalueren.

Omgaan met onzekerheid en accepteren dat je herstel tijd nodig heeft en dat de keuzes die je nu maakt kleine stapjes zijn voor het doel dat je voor ogen hebt.

Soms gaat het niet om een goede of foute keuze maar om het feit dát je kiest en verder kan.

Als niets zeker is, is alles mogelijk!

9 | FINANCIËLE VRIJHEID

Hoe is jouw relatie met geld en welke rol speelt geld in jouw leven? Jouw kijk hierop is misschien wel verandert als je een burn-out hebt gehad. Je hebt een tijd niet kunnen werken en dat geeft ongetwijfeld ‘geld-stress’.

Heb je een partner die je financieel kon steunen of een buffer waar je van hebt geleefd? Feit is dat je hebt ervaren hoe kwetsbaar je als ondernemer bent als je niet kunt werken.

Wat kan jou weer een gevoel geven van financiële vrijheid? Wat is daarvoor nodig? Tijd voor een onderzoekje zodat je een duidelijk beeld hebt wat jouw financiële behoefte is en of je daaraan kunt voldoen.

 

10 | COMMITMENT

Een Jaar voor Jezelf is een cadeau voor jezelf!

Maar niet zonder voorwaarden. Als je met mij werkt, verwacht ik dat jij je aan de coaching committeert, dat doe ik ook. Je staat open voor nieuwe inzichten en neemt verantwoordelijkheid voor je leerproces.

Je bent bereid tijd, geld, aandacht en energie te steken in je coaching – maar wel zonder haast. Je begrijpt dat het niet gaat om snelle veranderingen maar om een herontdekkingsreis waarbij jij centraal staat. Niet voor niets nodig ik je uit om hier een jaar voor uit te trekken.

Na de intake, vóór aanvang van het coachtraject maken we samen heldere afspraken waar wij ons allebei aan verbinden.

EEN JAAR VOOR JEZELF IS EEN JAARTRAJECT EN KUN JE STARTEN WANNEER DAT JIJ WIL

Jouw investering: € 1.995

 

Betaling in termijnen is mogelijk

DIT IS WAT JE KRIJGT MET HET JAARPROGRAMMA

♥ 7 WANDELINGEN

Coaching in de natuur. Een bewezen krachtig middel tegen stress. Loslaten en opladen.

♥ SCHRIJVEN 

Therapeutisch schrijven om je levensloop te onderzoeken. Wie ben ik, wat wil ik in het leven? 

♥ PERSOONLIJK CONTACT

Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. 

♥ TOOL: MIJN POSITIEVE GEZONDHEID

Hoe voel jij je fysiek en mentaal? Zorg je goed voor jezelf? Heb je vertrouwen in de toekomst? Deze tool geeft inzicht. 

♥ TERUGVALPREVENTIEPLAN

Je valkuilen op tijd herkennen en jouw persoonlijke handleiding om een eventuele terugval te voorkomen.

♥ GERICHT OP RESULTAAT

Ontdek hoe ondernemen je energie (en geld) oplevert. Met als resultaat: rust, zelfvertrouwen en plezier.

♥ GROW SLOW

Langzaam groeien, volop bloeien. Gun jezelf de tijd.

♥ TEKST EN MARKETING

Bonus: als online copywriter kan ik je helpen met je tekst- en marketing issues.

♥ ONLINE ONTMOETINGEN

Met schermdeling kun je jouw onlineactiviteiten met me te delen en bespreken.

♥ ANTWOORD OP JE VRAGEN

Mail, WhatsApp, video’s, skype… Stel je vragen op een manier die bij jou past. Reactie binnen 48 uur.

♥ INSPIRATIE 

Grote of kleine plannen, het gaat altijd stap voor stap. Inspiratie en implementatie.

JOUW TEMPO

Wil je kort achter elkaar 3 wandelingen en dan twee maanden niets? Of hou je van structuur en regelmaat? Alles op jouw tempo!

Hallo, ik ben Lotty

Ik heb al een paar levens achter de rug. Ik werk vanaf mijn twintigste als ondernemer, heb totaal verschillende bedrijven gehad. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ieder mens vele kwaliteiten heeft maar vaak maar een fractie daarvan gebruikt of ontwikkelt.

Ik help jou graag nadat jij bent vastgelopen met een burn-out tot gevolg. De draad weer oppakken, succes herdefiniëren en jezelf de tijd gunnen om ‘terug te komen’.

De polder is mijn kantoor en de deur staat voor jou open.

Wees welkom, ik zie je graag!

 

💚 Lotty

Voor wie is dit traject?

Dit traject is voor ondernemers die een burn-out hebben gehad.

 • Je bent al een eind onderweg in je herstelproces
 • Je hebt weer zin om aan de slag te gaan
 • Je hebt weer wat energie om te gaan werken
 • Je weet dat je naar jezelf moet leren/blijven luisteren als je een terugval wil voorkomen
 • Je weet dat je ‘zaken’ anders moet gaan aanpakken
 • Je vindt dat het tijd wordt om je weer goed te voelen, te genieten en goed voor jezelf te zorgen

Je wil leven en ondernemen met rust, zelfvertrouwen en plezier.

Waarom zou ik me aanmelden?

Uit onderzoek blijkt dat ondernemers na een burn-out onnodig lang worstelen met de terugkeer naar hun bedrijf.

Ze gaan te snel weer aan de slag en ervaren al snel weer stress. Herstel heeft tijd nodig en veranderen ook. Door jezelf een jaar de tijd te geven en je te committeren aan Een Jaar Voor Jezelf, ben je er zeker van dat je niet sneller gaat dan goed voor je.

Je voelt je gesteund in je nieuwe plannen en gaat op een constructieve manier met je twijfels om. Je zorgt goed voor jezelf en maakt een mooie ontwikkeling door.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan.

Bij inschrijving betaal je 10% direct aan. Het resterende bedrag betaal je in één of zes termijnen vanaf de datum dat je het traject start.Op deze manier kun je de financiële investering terugverdienen terwijl je het traject volgt.

Een burn-out kost geld. Veel geld. Uit onderzoek blijkt dat een burn-out al snel tussen de 30 en 60 duizend euro kost. De verleiding is dan ook groot om zo snel mogelijk weer veel te gaan doen zodat je weer (meer) omzet kunt draaien. Trap daar niet in. ‘Hardlopers zijn doodlopers’ geldt hier zeker. 

Door jou de gelegenheid te geven om in termijnen te betalen zonder bijkomende kosten, hoop ik dat jij die druk wat minder ervaart. Het programma kost jou omgerekend € 166,25 per maand. Dat is echt peanuts als je ziet wat het je gaat opleveren!

Recht op persoonlijk ontwikkel budget

Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen straks een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Zij kunnen dat inzetten om bijvoorbeeld een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen. Het doel is dat meer mensen zich gaan ontwikkelen tijdens hun loopbaan, en dat ze zo beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.

Je kunt zo’n budget ter waarde van maximaal €1.000 per persoon aanvragen. Er kunnen waarschijnlijk zo’n 200.000 mensen per jaar gebruikmaken van het budget. Tot 1 januari 2022 kunnen mensen hun scholingskosten fiscaal blijven aftrekken van hun inkomen.

Wil je meer weten over de regeling? Kijk dan hier: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/06/03/persoonlijk-ontwikkelbudget-voor-iedereen

Coaching valt onder de persoonlijke ontwikkeling. Ben je in loondienst? Een goede werkgever draagt (financieel) bij aan de ontwikkeling van de werknemers. Vraag ernaar en geef aan waarom het voor jou belangrijk is.

 

Wat is inbegrepen ?

Dit is inbegrepen:

 • 7 coachwandelingen in de omgeving van Breda
 • natuurcoaching, ademhalingsoefeningen
 • inzichtgevende gesprekken
 • 5 x 30 minuten onlinecoaching
 • feedback binnen 48 uur
 • schrijven als therapeutisch middel
 • brainstorm over je bedrijf

Je mag ‘onbeperkt’ vragen stellen via mail en Whatsapp of stuur me een videootje! In dit jaar gebeurt er veel met je en ik snap dat je soms behoefte hebt aan wat steun of feedback maar daarvoor niet per se hoeft af te spreken. Ik reageer binnen 48 uur zodat jij weer verder kunt.

Hoe zijn de sessies verdeeld?

Dat ligt helemaal aan jouw behoefte en doelstelling. Als jij het fijn vindt om kort achter elkaar coachwandelingen af te spreken, kan dat. Maar misschien wil je juist de eerste tijd de ruimte hebben om alles te verwerken en genoeg rust te nemen.

Als het gehele traject zich maar afspeelt binnen 12 maanden.

Hoe zit het met vakanties?

We maken alle afspraken in overleg. Ga je onverwacht op vakantie? Geniet ervan! Wij zoeken wel een ander moment. Voor de start van het traject spreken we af tot hoelang van tevoren je kunt afmelden.

Verdeeld over het jaar, ben ik zelf ook zo’n 10 weken niet beschikbaar voor wandelingen, wij plannen daar gewoon omheen.

Wanneer kan ik beginnen?

Morgen! 😉

Ik heb nog niet zo veel energie, is dat wandelen dan niet te zwaar voor mij?

Maak je geen zorgen! Hou jezelf in acht. Heb je weinig energie en is een wandeling te zwaar voor je? Dan lopen we gewoon een kortere afstand. Het gesprek en veel oefeningen kunnen ook gewoon terwijl je ergens in de natuur stilstaat of zit.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding van de investering?

Het herstel van je burn-out wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering.

Burn-out staat valt niet onder psychische stoornissen (een diagnose binnen het DSM) die wel voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen.

Ik werk met ondernemers die geen stoornis hebben, maar wel hulp kunnen gebruiken om hun leven weer vorm te geven.

Als ondernemer kun je coaching wel opgeven bij de belastingdienst als kosten voor scholing.

Sommige gemeenten hebben een potje vanuit Wmo voor mensen die hulp nodig hebben en dat niet kunnen betalen. Vraag hiernaar bij jouw gemeente.

Ik werk in loondienst, mag ik het jaartraject dan niet volgen?

Hoewel ik mij richt op ondernemers, sta ik er ook open voor om mensen te coachen die werken in loondienst. Of het jaartraject voor jou geschikt is, moet blijken uit een intakegesprek. Bel me gerust!

Vul hieronder je gegevens in, dan neem ik binnen 48 uur contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

Ik wil een intakegesprek

15 + 12 =