workshop creatief schrijven

Open Inschrijving - in Breda

 

AanmeldenHou me op de hoogte

Schrijven voor het web, copywriting en creatief schrijven. Wat hebben ze met elkaar gemeen? Creativiteit! Zonder creativiteit zet je geen letter op papier. Jammer dat veel mensen denken dat ze niet creatief zijn. Creatief kijken, denken en schrijven leer je door anders te kijken, denken en schrijven. 

Ik loop over van de ideeën, opdrachten en oefeningen die ik allemaal met je wil delen. Daar heb ik een mooi geheel van geknutseld, zodat jij straks een topdag hebt.

WAT GA JE DOEN?

Ik ga je laten zien dat je jouw creativiteit ‘aan’ kunt zetten. Dit doen we op verschillende manieren.

  • Kijken, kijken, schrijven. Oefeningen met foto’s en filmpjes.
  • Hoe gebruik je precies de goede woorden om iets te vertellen?
  • Hoe geef je een idee of verhaal vorm, nog voordat je achter je computer zit?
  • Show, don’t tell. Oefeningen om niet te zeggen wat je ziet zodat de lezer zijn eigen fantasie en emotie kan gebruiken.
  • Emoties oproepen met het beeld dat je schetst.
  • Waarom jouw gedachten over een situatie zo belangrijk is voor je verhaal: emotie in zijn puurste vorm.

Als je geluk hebt, ga je schrijven en raak je in een flow. Maar meestal begin je met ideeën en losse zinnen verzamelen, ploeteren, wikken en wegen. Dat noem je nou een creatief proces.

KNORRENDE MAAG EN GOED GEZELSCHAP

Wel eens geprobeerd iets te schrijven terwijl je opgefokt of gestrest was? Niet de beste manier om in een flow te raken. Een ervaren schrijver kan creatief zijn op commando maar als ik honger of dorst heb of me ongemakkelijk voel bij de mensen om me heen, bak ik er niks van.

Daarom beginnen we de workshop met – doe eens gek – een lunch en ik trakteer. Tijdens de lunch kunnen de deelnemers even aan elkaar snuffelen en daarna gaan we écht aan de bak.

 

DE SAAISTE LOCATIE VAN BREDA

Ik heb even moeten zoeken, maar ik heb hem gevonden, de saaiste locatie in Breda: Bibliotheek Noord. De perfecte plek om niet afgeleid te worden en aan te tonen dat je maar weinig nodig hebt om inspiratie op te doen om creatief te schrijven.

CREATIEF DENKEN DOE JE MET EEN LEEG HOOFD

Verder wil ik je laten zien dat creativiteit te maken heeft met het (durven) doorbreken van patronen. Vind je het gék dat je vastloopt als je achter je computer blijft zitten? Even naar de koffieautomaat lopen en weer terug, is niet genoeg om je ideeën over het scherm te laten rollen.

Daarom wil ik graag iets met je delen wat bijna niemand doet en wat voor mij geweldig werkt. Trek gerust je hoge hakken aan, maar neem ook een paar (wandel)schoenen mee!

JARENLANG PRAKTIJKERVARING: I’M ALL YOURS

Schrijven voor het web, iedereen kan het leren. De online-wereld is voortdurend in beweging en wat vandaag werkt, is morgen alweer achterhaald. Al jaren ben ik dagelijks bezig met webteksten en online copywriting voor grote en kleine opdrachtgevers.

Ik deel graag mijn kennis en ervaring met jou zodat je razendsnel leert wat je nodig hebt om je website te verbeteren.

Je mag me alles vragen en als ik iets niet weet, heb ik een supertof netwerk om uit te putten.

WAAROM WORKSHOP CREATIEF SCHRIJVEN VAN LOTTY ROTHUIZEN?

Wat dacht je van het kleine groepje waarin we werken, brainstormen, lopen en schrijven?

Er is genoeg ruimte om te improviseren en af te wijken van de geplande topics. Zo haal je het meest uit de workshop.

Ontspanning, plezier, respect en lef zijn belangrijke waarden waar ik aan hecht. Iets wat je tijdens deze workshop zeker zult ervaren.

Ik heb al honderden columns en blogs geschreven. Soms grappig, soms lief, soms intens verdrietig. Maar altijd met lef en liefde. Verhalen die nooit geschreven waren zonder creatief proces vooraf.

Omdat ik als geen ander weet dat je niet leert schrijven uit een boekje maar door te doen (en ja, door vallen en opstaan…).

WAT NEEM JE MEE NAAR HUIS?

In ieder geval een heleboel inspiratie en inzichten die ervoor zorgen dat je straks met meer brutaliteit gaat schrijven. De oefeningen hebben je wakker geschud en zelfvertrouwen gegeven. Per mail krijg je de hand-out en handige schrijftips.

Thuis heb je in elk geval een verhaal te vertellen. En wie weet, schrijf je het wel op…

OPEN INSCHRIJVING

De Workshop Creatief Schrijven wordt voorlopig alleen in Breda gegeven en is op open inschrijving. Er kunnen maximaal 5 mensen deelnemen aan de workshop.

De workshop wordt altijd op woensdag gegeven of op een andere dag als je zelf met genoeg deelnemers komt.

Brochure downloaden

DE DETAILS

de volgende workshop is op 28 februari 2018

TIJD
Aanvang lunch: 11:30 uur
Aanvang workshop: 12:30 uur
Einde workshop: 17:30 uur

De workshop duurt 6 uur in totaal en wordt gegeven in Breda.

PRIJS
Hele dag inclusief lunch, koffie, thee en versnaperingen.
Early birds mogen de workshop weer doen voor €197,- in plaats van €297,-. Je moet dan wel snel beslissen want dit mazzeltje geldt t/m 24 februari 2018. Daarna betaal je het volle pond.

Enthousiast geworden maar je hebt nog vragen? Of heb je zelf een paar mensen met wie je de workshop wilt volgen op een andere locatie of op maat gemaakt? Bel me gerust op zodat ik je vragen kan beantwoorden.

WACHT NIET TE LANG

 VOL = VOL

De volgende keer meedoen?

Meld je hieronder aan en je bent als eerste op de hoogte van de data.

Aanmelden verplicht je tot niets maar je bent wél verzekerd van een plaatsje en als early bird krijg je fikse korting en betaal je geen € 297,- maar € 197,-

06- 13 59 30 44 | [email protected]

 Padakker 36, 4824SR, Breda

BTW nummer: NL 137187750 B01 | KvK 20169938

 Algemene Voorwaarden | rek.nr: NL55ABNA0831823070

LOTTY ROTHUIZEN

LOTTY ROTHUIZEN

Online Copywriter en Columnist

Lotty heeft haar vakkennis en creativiteit de afgelopen jaren gebruikt om omzet te maken voor haar opdrachtgevers. Nu geeft ze deze waardevolle kennis graag door aan ondernemers die op originele manier willen schrijven voor hun eigen website.

Je leert luisteren, kijken en denken als een copywriter. Met oog voor nuance en gevoel voor humor. Theorie gaat leven in opdrachten die direct toe te passen zijn in de praktijk.

06- 13 59 30 44

[email protected]

 Padakker 36, 4824SR, Breda

BTW nummer: NL 137187750 B01

 KvK 20169938

“Inspirerende opdrachten om thuis te doen, goede feedback en veel super handige naslagwerken die ik zeker blijf gebruiken. Ik schrijf nu een stuk zelfverzekerder, sneller en met meer plezier. En wat ik ook heel waardevol vind, ik ga veel bewuster met onze taal om.”

Moniek Martens

Eigenaar, Footlogics

“Lotty is een geduldige en duidelijke coach en heeft me veel tips gegeven waardoor ik zelf weer verder kan. Geen onnodige bla bla maar informatie waar je wat aan hebt. Bovendien is ze ook nog heel gezellig!”

Lia van den Berg

Kunstzinnig dynamisch counseler

“We hebben heel veel informatie gekregen in korte tijd maar gelukkig ook een uitgebreide hand-out en handige checklists voor na de cursus. Er is me veel duidelijk geworden van zoekmachines. Ik begrijp nu hoe het werkt. Ik vind vooral de live redacties van onze eigen teksten erg leuk en leerzaam. Het niveau werd helemaal aangepast aan onze kennis dus alles was goed te volgen. Vooral veel gehad aan inzicht in structuur. Mijn teksten zijn meteen duidelijker! Dank je wel Lotty!”

Petra Martens

Ondernemer, Amar Belly Dancing

“Inspirerende workshop! Met ondersteunende theorie maar vooral veel praktische aanwijzingen. De ervaringen die Lotty heeft als ervaren copywriter en die ze met ons deelde waren erg leerzaam. Een workshop met een zogenaamde ‘saaie’ én een verrassende locatie. Ik kreeg door deze middag weer liefde voor het schrijven.” 

Karin Weterings

GGD Zeeland

“Dat het een andere workshop zou worden dan ‘normaal’ had ik wel begrepen. Toch heeft de impact had die de Workshop Creatief Schrijven op me had me verrast. De theorie sloot goed aan bij de schrijfopdrachten. Lang geleden dat ik zó geconcentreerd bezig ben geweest. Alle deelnemers kregen persoonlijke feedback waarbij we ook van elkaar konden leren. Lotty heeft mij in elk geval overtuigd dat creativiteit letterlijk en figuurlijk ruimte nodig heeft en dat schrijven vooral in je hoofd plaatsvindt… meer ga ik niet verklappen!”

Anna Schouten

Bedrijfsleidster, Proud of my life

“De sfeer was erg ontspannen en basic (what you see is what you get). Mij is geen potje poep voor pindakaas verkocht. Daar houd ik van.”

Wilma Bosscha

Senior Communicatieadviseur, Gemeente Katwijk

“”Wat een toffe workshop hebben we gehad! Boordevol tips en suggesties, waarmee je echt vooruit kan. Niet alleen theorie, maar ook erg praktijkgericht. Je ziet jezelf verbeteren. Voor mij persoonlijk gebeurde er iets onverwachts, na een simpele wandeling…”

Erwin Roks

SEO specialist, We Talk SEO