06- 13 59 30 44 [email protected]
Selecteer een pagina

workshop creatief schrijven incompany

Een zakelijke brief of mailing schrijven? Dat lukt jullie wel. Dat doen jullie namelijk al jaren op dezelfde manier. Een mailtje verstuur je met je ogen dicht en een uitnodiging bedenk je met twee vingers in je neus.

Gaap.

Tijd voor een frisse wind. Nieuwe inzichten. Jullie moeten er even helemaal uit. Uit die box. Uit die comfortabele zone. Uit je patroon.

Natuurlijk moet je je aan bepaalde schrijfregels houden. Maar dat is geen rocket science. Creatief kijken, denken en schrijven moet je doen.

Creativiteit gaat om doorbreken van gewoontes, angst en schaamte herkennen. Creatief schrijven vraagt om lef. Maar waar zit jouw lef eigenlijk?

wat ga je doen?

Ik zal laten zien dat creativiteit te maken heeft met het (durven) doorbreken van patronen. Vind je het gék dat je vastloopt als je achter je computer blijft zitten? Even naar de koffieautomaat lopen en weer terug, is niet genoeg om je ideeën over het scherm te laten rollen.

Ik ga je prikkelen en uitdagen om je creativiteit omhoog te stuwen.

  • Creativiteit kent geen grenzen. Waarom heb je ze dan toch nodig?
  • Wat creativiteit en kwetsbaarheid met elkaar te maken hebben.
  • Wat zijn jouw creativiteitskillers en wat kun je er aan doen?
  • Waarom emoties belangrijker zijn dat feiten.
  • Hoe je met minder woorden veel beter tot de kern van je verhaal komt.
  • Waarom verbinding de basis is van alle communicatie.

We schrijven, lopen, fotograferen en voelen. Als je geluk hebt, ga je schrijven en raak je in een flow. Maar meestal begin je met ideeën en losse zinnen verzamelen, ploeteren, wikken en wegen. Dat noem je nou een creatief proces.

Met deze workshop weet je zeker dat het hele team even lekker wakker wordt geschud. Niks automatische piloot! Geen clichés. En zeker niet hetzelfde blijven doen omdat jullie dat altijd zo deden.

Eerst maar eens begrijpen waarom de beste ideeën een vroege dood sterven. Daarna mogen ze alsnog geboren worden.

goed gezelschap

Bij een Incompany training weet je in elk geval dat je in goed gezelschap bent. Samen met je collega’s ga je aan de slag met specifieke onderwerpen waar jullie tegenaan lopen of meer van willen weten. De invulling van de workshop is afhankelijk van het bedrijf, de vraag en de groepsgrootte.

Als de locatie het toelaat wil ik graag iets met je delen wat bijna niemand doet en wat voor mij geweldig werkt. Trek gerust je hoge hakken aan, maar neem ook een paar (wandel)schoenen mee!

 

jarenlange praktijkervaring: I’m all yours

De afgelopen jaren schreef ik meer dan 400 blogs voor bedrijven en ondernemers. Zo’n 50 columns, meer dan 400 webpagina’s, zat ik in de vaste redactie van PsychoseNet en schreef ik eigen verhalen. Best druk in je eentje. Ik weet als geen ander dat je rust nodig hebt om creativiteit de tijd en ruimte te geven. Maar ook dat je soms keihard moet doorzetten als je even geen inspiratie hebt. Voorbij de leegte ligt het onbekende.

Waarom workshop creatief schrijven van Lotty Rothuizen?

Ontspanning, plezier, respect en lef zijn belangrijke waarden waar ik aan hecht. Iets wat je tijdens deze workshop zeker zult ervaren. Ik heb al honderden columns en blogs geschreven. Soms grappig, soms lief, soms intens verdrietig. Maar altijd met lef en liefde. Verhalen die nooit geschreven waren zonder creatief proces vooraf. Omdat ik als geen ander weet dat je niet leert schrijven uit een boekje maar door te doen (en ja, door vallen en opstaan…). Tijdens de workshop zet ik niet alleen mijn schrijfervaring in maar ook mijn vaardigheden als wandelcoach. Met bijna 10 jaar ervaring met Emotioneel Lichaamswerk, maak ik gebruik van lichaamsgerichte oefeningen waardoor deze workshop een ervaring wordt. Een ervaring die je pas later – als je weer op je kantoorstoel zit – écht begrijpt.

wat neem je mee naar de werkvloer?

In ieder geval een heleboel inspiratie en inzichten die ervoor zorgen dat je straks met meer brutaliteit gaat schrijven. De oefeningen hebben je inzichten en zelfvertrouwen gegeven. Per mail krijg je de hand-out en handige schrijftips. Wie dapper genoeg is om fouten te maken, gaat een leuke tijd tegemoet. Want creatief schrijven, betekent dat je anders gaat communiceren. Het resultaat? Meer reacties, positieve feedback, plezier en ander contact. Er kunnen maximaal 10 collega’s aan deze workshop deelnemen.

incompany

De Workshop Creatief Schrijven wordt gegeven bij jullie in het bedrijf of ik kan een inspirerende locatie zoeken. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan de workshop. De tijden van de workshop zijn in overleg. Wil je een paar uur knallen met het team? Dan kan dat in een intensieve workshop van 4 uur. Maken jullie er liever een relaxte dag van? Dan is het slim om een lunch in te plannen en de opdrachten uitgebreider te bespreken. Reken dan een uurtje of 6 voor de hele workshop. Als het langer duurt, verslapt de aandacht en dát willen we niet 😉

Prijs € 800,- voor een workshop van 4 uur. Enthousiast geworden maar je hebt nog vragen? Of heb je zelf een paar mensen met wie je de workshop wilt volgen op een andere locatie of op maat gemaakt? Bel me gerust op zodat ik je vragen kan beantwoorden.

wacht niet te lang

 ik geef slechts 1 incompany workshop per week

06- 13 59 30 44

Als je vragen hebt...

5 + 1 =

Bellen mag natuurlijk ook

06- 13 59 30 44

LOTTY ROTHUIZEN

Online Copywriter en Columnist

Lotty Rothuizen
Eigenaar van Schrijven en Schrappen, online copywriter, blogger en columnist.

Lotty heeft haar vakkennis en creativiteit de afgelopen jaren gebruikt om omzet te maken voor haar opdrachtgevers. Geeft deze waardevolle kennis nu ook door.

Schrijft webteksten en blogs in opdracht. Geeft workshops, inspiratiesessies en persoonlijke schrijfcoaching.

 

06- 13 59 30 44 | [email protected]

 Padakker 36, 4824SR, Breda

BTW nummer: NL 137187750 B01 | KvK 20169938

 Algemene Voorwaarden | rek.nr: NL55ABNA0831823070

“Geweldig hoe Lotty de creativiteit bij een team laat ontwaken. Sturen waar nodig, maar vooral zelf laten ontdekken en leren. Wij hebben een mooie start weten te maken met creatief schrijven (al zijn we nu eerst nog alles aan het schrappen). Lotty bedankt!”

Astrid Brouwers

Eigenaar, de Typetuin

Wat een ontzettend leuke cursus! Niks geen stoffige presentatie, maar direct aan de slag. De oefeningen dagen je uit en met de eerlijke feedback van Lotty weet je direct waar je aan toe bent. Aan het eind van de dag ga je gewapend met praktische tips en een flinke dosis enthousiasme richting huis. Ik wil meer.. !

Jorne Knap

Marketing & Communicatiemedewerker, SKS Alles Kids

“Samen met twee collega’s heb ik in twee dagdelen een workshop ‘creatief schrijven voor het web’ gevolgd. Het eerste dagdeel was erg veel theorie. Met name het tweede deel van de workshop, waarin we aan de slag gingen met schrijfopdrachten, was erg leerzaam. Ik zal nog regelmatig de tools bij het schrijven van teksten moeten raadplegen, maar oefening baart kunst!”

Anique Haaring

Communicatie- en Eventmanager , Railforum

Ik werd heel blij van mijn eigen creativiteit, maar zeker ook van de creativiteit van de anderen. Kortom: een inspirerende middag. Bedankt Lotty!

Marcella Metsemakers

Veiliheidsregio Brabant

De Workshop Creatief Schrijven wordt op een hele prettige, ontspannen en plezierige manier verzorgd door Lotty. Laagdrempelig, humor, helder, nuchter, open en leerzaam. Fijne locatie zonder teveel poespas. De wandeling halverwege het programma heeft een verrassende meerwaarde. Dank voor het inzicht en het duwtje in mijn rug Lotty!

Dorien Spanjaard

Lotty had het programma tailor-made aangepast op onze leerdoelen en tekst-strategie. De boodschap sterker maken door in te korten was vooral leerzaam. De hand-outs hangen ingelijst aan de muur. Ook de oefening voor verrassende onderwerpsregels was erg leuk en inspirerend!

Valerie van Mol

Marketing Manager, Apollo Hotels

Even wat anders. Zo klinkt de workshop en zo is het ook. Veel geleerd. Lekker praktisch en vooral gewoon doen. Het is vaak minder ingewikkeld dan het lijkt. Dus ik zeg doen! Meld je aan en ontdek jouw creativiteit.

Mira van der Luijt

Communicatieadviseur , Gemeente Noordwijk