Keihard werken

Daar was ik goed in

Iets over mij

Filmpje?

Ik had een succesvol bedrijf en een leuk leven. Gelukkig in de liefde en gek op mijn zoon die bij mij woont. Ik deed mijn werk graag en was trots op wat ik had bereikt. Ik was zelfstandig en onafhankelijk en had een mooie buffer opgebouwd.

Toch viel ik om.

Dat succesvolle bedrijf bestond uit één persoon (moi) en achteraf zag ik dat ik een waardeloze baas was voor mezelf. Ik werkte hard en efficiënt en was een kei in plannen, beter gezegd volplannen. Ook de opvoeding deed ik alleen, daarom was het zo fijn dat ik thuiswerkte en dus altijd beschikbaar was 😉

Ik ging er prat op dat ik nooit in de avonduren of in het weekend werkte – nee ik werkte gewoon nóg wat harder door 😩.


Ook de opvoeding deed ik alleen, daarom was het zo fijn dat ik thuiswerkte en dus altijd beschikbaar was.


Wel kreeg ik allerlei fysieke klachten en had ik een abonnement bij de fysiotherapeut. Ik had chronische pijn in nek en schouders en ik kreeg er allerlei onverklaarbare klachten bij. Ik genoot steeds minder van de leuke dingen die we deden, was altijd moe en de pijn vergde veel energie.

Het ging pas mis, toen ik niet meer kon schrijven. Het lukte gewoon niet meer en ik kon alleen nog maar huilen. Wat heb ik me geschaamd! Wat was het moeilijk om me erbij neer te leggen dat ik opdrachten moest afzeggen en moest gaan leven van het spaargeld waar ik zo hard voor had gewerkt.

Uiteindelijk ben ik – alles bij elkaar– met vallen en opstaan wel twee jaar zoet geweest met mijn herstel. Mijn redding? Voordat ik misging, wandelde ik al iedere ochtend met mijn wandelmaatje Jeannette zo’n anderhalf uur in de polders van Breda. (Ik zette de wekker om 6 uur, zodat ik wél om 9 uur achter mijn bureau kon zitten 😂 –

Dat ben ik blijven doen. Vaak hoor je dat mensen met een burn-out het einde van de straat niet halen, daar had ik dus geen last van.


Mijn onafhankelijkheid opgeven voelde eerst als falen maar al snel als een verademing.


Ik heb mijn herstelperiode soms als wanhopig ervaren – als ik wéér een paar stappen terug moest doen. Maar soms ook als een verrijking – de liefde tussen Mr. Big en mij heeft zich enorm verdiept. Mijn onafhankelijkheid opgeven voelde eerst als falenmaar al snel als een verademing.

Op zoek naar antwoorden en oplossingen heb ik me natuurlijk in mijn verleden en patronen verdiept en ik heb van alles gedaan. Burn-out coach, Emotioneel Lichaamswerk, craniosacraal therapie, regressietherapie en een multidisciplinair traject gevolgd. Niets was dé oplossing, alles bracht me wel een stapje dichterbij mijn eigen handleiding.


Dát besef is voor mij belangrijk: ik hoef niet veranderen wie ik ben,

maar wel hoe ik met mezelf omga.


In elke levensfase ligt de hele mens besloten, net zoals in elk plakje cake alle ingrediënten zitten. Dát besef is voor mij belangrijk: ik hoef niet veranderen wie ik ben maar wel hoe ik met mezelf omga.

Ik ben nu een paar jaar verder. De vele schrijfopdrachten hebben plaatsgemaakt voor schrijftraining en -coaching en ik ben wandelcoach geworden. Met twee bedrijven, werk ik nu minder hard dan voorheen 🥳.

In De burn-out voorbij zit alles waar ik van hou en vind ik mezelf terug. Ik bén niet mijn bedrijf, het bedrijf is gebouwd om mij heen. Geen maskers, geen imago, dit is het resultaat van het afleggen van mijn eigen weg – en het voelt goeoeoeoed!

Ik gun het jou ook om te leven en ondernemen met rust, zelfvertrouwen en plezier. Als ik daar een bijdrage aan mag leveren, is mijn missie geslaagd.

Wil je meer over mij weten? In de blogs die ik over deze periode schreef, lees je meer over mijn persoonlijke verhaal. Heb je vragen? Bel me gerust, ik spreek je graag!

Liefs, Lotty

Rust, zelfvertrouwen, plezier

Lotty Rothuizen


Schrijfster, coach en buitenmens.

Ik doe waar ik goed in ben en waar ik blij van word en waar ik anderen mee help. Schrijven, wandelen, coachen. Los van elkaar of in verschillende combinaties. Het werkt!

So many ways to say hello!


06- 13 59 30 44 | [email protected] | Padakker 36, 4824SR, Breda

BTW-id: NL001649116B96 | KvK 20169938

 Algemene Voorwaarden | rek.nr: NL55ABNA0831823070