Over jou

Je moet het zélf doen maar je hoeft het niet alleen te doen

Wil jij weer aan de slag met een positieve kijk op je toekomst?

Je hebt een burn-out gehad en in feite heeft je lieve lijf je een halt toegeroepen. Misschien kwam het voor jou onverwacht maar in werkelijkheid was je ontzettend goed geworden in het negeren van de signalen die je lichaam je al een tijdlang gaf.

Wat de aanleiding ook was, als de draaglast groter is dan je draagkracht, levert dat stress op. Daarnaast ben jij een doorzetter, volhouder, perfectionist en ambitieus. Je zegt niet makkelijk nee als iemand om hulp vraagt en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Leuk en krachtig mens ben je 😊

Helaas is jouw kracht je valkuil geworden. Door de stress te negeren en door te blijven gaan is je accu volledig leeggeraakt. Leeg, maar gelukkig niet kapot.

Om weer met plezier te leven en ondernemen moet je eerst weer opladen. Het is belangrijk jouw prachtige eigenschappen gedoseerd te leren gebruiken, opnieuw leren voelen en weer thuis te komen in je lijf.

Herstellen, controle krijgen, je pad uitzetten en bij elke stap voelen hoe het voelt.


Je kijkt terug en realiseert je dat jouw leven een optelsom is van de keuzes die je zelf hebt gemaakt.


Een burn-out is een kantelpunt waarbij je jouw leven bewust onder de loep neemt. Je kijkt terug en realiseert je dat jouw leven een optelsom is van de keuzes die je zelf hebt gemaakt. Dat kan behoorlijk confronterend zijn als je ontdekt dat je niet jouw leven leidt maar een sociaal verantwoorde versie, aangepast aan de normen die anderen (of jijzelf) je hebben opgelegd.

Wat is gebeurd, kun je niet meer veranderen. Waar je wel invloed op hebt, zijn de keuzes die je nu maakt. Je kunt nu beginnen met het vormgeven van je toekomst.

Als je leert leven en ondernemen met lef en liefde, leef je straks het leven dat bij je past.

Re-integreren zou juist heel erg leuk moeten zijn

Je liefje, je familie, je vrienden, ze hebben allemaal het beste met je voor. Ze zijn er voor je, ze luisteren naar je en ze kennen je goed. Maar kun je ook van hen verwachten dat ze je gaan helpen bij de volgende stappen, het komende jaar: anders leren leven, anders leren werken?

Jouw uitdaging wordt: niet langer doen wat anderen van je verwachten en doen ‘zoals het hoort’. Maar jezelf en jouw behoeftes centraal stellen in de keuzes die je maakt.


Jouw uitdaging wordt: niet langer doen wat anderen van je verwachten en doen ‘zoals het hoort’.


 

De draad weer oppakken, in kleine stapjes weer aan het werk gaan (re-integreren dus). Er wordt vaak heel ernstig en zwaar gedaan over re-integratie. Dát wil ik doorbreken. Met de afgelopen maanden in je achterhoofd, is het niet gek dat je bang bent voor een terugval. Als iemand dat begrijpt, ben ik het wel.

Aan de andere kant is het hartstikke fijn dat je weer aan het herstellen bent! Ben je niet benieuwd welke mooie dingen je weer gaat doen? Ik ben ervan overtuigd dat re-integreren heel leuk kan zijn, als je jezelf de tijd en ruimte gunt. Een periode die je veel inzichten oplevert over jezelf.

Hoe wil jij dat jouw leven eruitziet?

Stel je voor dat je weer gedreven en enthousiast bezig kunt zijn met de dingen waar jij goed in bent. Dat je zinvolle dingen doet en bewust kunt genieten van wat je onderneemt. Dat je uitgerust bent en jij je weer energiek voelt.

Door jouw verlangens te onderzoeken en naar je behoeftes te luisteren, zal je voldoening en innerlijke rust ervaren. Het gaat er niet om dat het nu in één keer ‘goed’ moet, het gaat erom dat je goed voelt zodat je dicht bij jezelf kunt blijven.

Ga je nu wéér alles zelf doen?

Stel je zelf de vraag: wíl ik alles weer zelf doen? En als je antwoord ‘ja’ is… waarom?

Als dappere ondernemer ben je wellicht gewend om je handen uit de mouwen te steken en aan te pakken. Volhouden, doorzetten en… die kant ga je niet meer op!

Je moet het wél zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.

Herstellen, re-integreren en opbloeien kost tijd. Een proces waar je hulp bij kunt gebruiken. Iemand die naar je luistert en die je een spiegel voorhoudt. Iemand die wéét wat ondernemen is en begrijpt dat zelfstandigheid en onafhankelijkheid belangrijk voor je zijn. Een ervaringsdeskundige* die je niet bij het handje neemt maar je aanmoedigt of afremt als dat nodig is. Iemand die je in vertrouwen kunt nemen en die een langere periode met je meeloopt.

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Lotty 😉 en ik gun jou Een Jaar Voor Jezelf.

 

  • Meer dan 30 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer, 2 burn-outs achter elkaar én weer 100% lekker aan het werk op een hele andere manier 🥳

Lotty Rothuizen


Coaching in de natuur voor ondernemers met een burn-out. Als burn-out survivor én met 30+ jaar ondernemerservaring weet ik waar je mee te maken krijgt.


06-13 59 30 44 | [email protected] | Padakker 36, 4824SR, Breda
BTW-id: NL001649116B96 | KvK 20169938 | NL59 KNAB 0405 1796 77