waarom ik juist wel over mezelf praat

Als copywriter weet ik natuurlijk dondersgoed dat je niet over jezelf moet schrijven. De lezer – toekomstige klant – wil maar één ding weten: what’s in it for me? Ik weet het, ik snap het.

Ik begrijp dat het zo werkt als je een verdomd goeie copywriter zoekt. Dan wil je weten of zij geweldig werk aflevert. Dat je teksten krijgt die al je verwachtingen overtreffen. Is dat wat je zoekt? Ga dan naar mijn andere website: schrijven en schrappen en we praten daar verder.

Inspiratie, creativiteit en feedback

Zoek je een ervaren en doorgewinterde tekstschrijver/copywriter die jou wat gaat leren?
Iemand om lekker mee te sparren en die oprechte feedback geeft? Wil je beter leren schrijven en jezelf dus een beetje bloot geven?

Dan wil je vast eerst weten met wie je te maken hebt. Daarom: even over mij.

Ik heb geluk, ik heb talent. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Schrijven gaat bij mij bijna vanzelf. Ik heb daar de afgelopen jaren ernstig misbruik van gemaakt en keihard gewerkt in de rol van copywriter, blogger, columnist en schrijver voor het web. Ik schreef een paar honderd blogs, columns en websites voor grote en kleine opdrachtgevers.

In juni 2016 viel ik om. Leeg en opgebrand.

Ik nam een jaar lang afstand van mijn werk. Een jaar waarin ik ontdekte hoe ik mijn talent wél goed gebruik.

Met talent alleen ben je er nog niet

Talent is mooi maar niet genoeg om gezien, gehoord en gelezen te worden. Een goed schrijver, ontwikkelt zichzelf op meerdere gebieden en dat lees je, dat voel je.

‘Ik wil net zo schrijven als jij’, kreeg ik regelmatig te horen. Natuurlijk streelt dat mijn ego, maar het maakte me vooral nieuwsgierig. Tot nu toe voltrok dat proces zich vrijwel onbewust. Ik wilde weten hoe ik het dan deed.

Ik onderzocht wat je nodig hebt om lekker te schrijven. Hoe je creatief blijft. Hoe je met (zelf)kritiek om kunt gaan. Wat lichaamsbewustzijn te maken heeft met de lezer raken in zijn hart. Waarom ik mijn emoties gebruik als zesde zintuig.

Ik ontdekte dat het geen toeval is dat ik elke ochtend om zeven uur in de polder ben om een wandeling te maken van tien kilometer. Om het effect van de natuur verder te onderzoeken, volgde ik de Wandelcoach Opleiding.

Ik ontdekte dat ik niet voor niets al tien jaar regelmatig trainingen Emotioneel Lichaamswerk volg. Om dit verder te onderzoeken, volgde ik de basistraining Emotioneel Lichaamswerk voor coaches.

Ik onderzocht wat creativiteit, verleiden en opmerken met elkaar te maken hebben. En waarom dat ingrediënten zijn die elke schrijver nodig heeft.

Langzaamaan heb ik mijn eigen workshops, inspiratiesessies en 1-op-1 coaching ontwikkeld, waarin al deze gebieden aan bod komen. En mán, wat geniet ik ervan om te zien dat het niet alleen voor mij, maar ook voor anderen werkt!

Denk je nu, wat een vage shit?

Mooi. Want ik kan ook jou laten ervaren dat schrijven is als dansen. Je doet het namelijk met je hele lijf, je hele zijn. Ik laat je graag zien dat het niet vaag is maar dat je op die manier jouw talent volop de ruimte geeft om te groeien. Dat er inderdaad meer inzit dan dat er tot nu toe uitkwam…

Ik hou van persoonlijk contact maar ook van een no-nonsense aanpak met snel resultaat. Je kunt van mij pittige feedback verwachten en als het nodig is, een liefdevolle schop onder je kont. Samen maken we er een feestje van. Jouw feestje.

 

Btw, in dit stuk staat vierendertig keer ‘ik’. Dat is veel te veel, maar regels zijn om gebroken te worden.

 

06- 13 59 30 44

06- 13 59 30 44 | [email protected] | Padakker 36, 4824SR, Breda

BTW nummer: NL 137187750 B01 | KvK 20169938

 Algemene Voorwaarden | rek.nr: NL55ABNA0831823070

LOTTY ROTHUIZEN

Online Copywriter en Columnist

Lotty RothuizenLotty Rothuizen
Eigenaar van Schrijven en Schrappen, online copywriter, blogger en columnist.

Lotty heeft haar vakkennis en creativiteit de afgelopen jaren gebruikt om omzet te maken voor haar opdrachtgevers. Geeft deze waardevolle kennis nu ook door.

Schrijft webteksten en blogs in opdracht. Geeft workshops, inspiratiesessies en persoonlijke schrijfcoaching.