Iedereen kan beter leren schrijven

Intensief coachtraject

Jij bent zelfstandig, enthousiast en je staat volop in het leven. Je zorgt goed voor jezelf maar je zorgt vooral goed voor anderen. Je kent veel gelukkige momenten en als je in je element bent kun je de hele wereld aan…

Maar er is ook een andere kant. Een kant die je lijkt te achtervolgen. Iedere keer als je denkt dat je ermee hebt afgerekend, steekt het in een andere situatie weer de kop op: je overschrijdt steeds je eigen grenzen. Of je laat toe dat anderen dat doen.

Je baalt er van dat je dat nog stééds doet.
Je baalt er van iedere keer als je voelt dat de gelijkwaardigheid in een contact verdwijnt als jij je echte mening voor jezelf houdt.
Je baalt ervan als iemand weer geen rekening met jou houdt.
Je baalt ervan omdat je leven er anders uit zou zien als je al je maskers af durfde te zetten en je je grenzen vriendelijk, overtuigd en zonder pardon kon stellen.

 

Je doet het niet expres. Je doet je best maar het is niet genoeg.

Het gaat echt om wat anders dan alleen maar ja zeggen als je nee bedoelt. Het zit diep, het is onderdeel van jou. Zodra het over jouw grenzen gaat, ontstaat spanning in je lijf, weet je niet goed wat je moet doen en heb je moeite met kiezen. Je voelt blokkades in jezelf ontstaan, terwijl je ernaar verlangt dat het stroomt. Je sluit je af, terwijl je in contact wil zijn. Je zet je pokerface op, terwijl je van binnen boos bent op jezelf.

Zó wil jij je niet voelen en zo zou niemand zich moeten voelen.

Hoe dan wel? Dat kun je ontdekken door ruimte te maken voor jezelf. Letterlijk en figuurlijk. Ruimte om jouw grenzen te gaan voelen, herkennen en daarna aan te geven. Vriendelijk, overtuigd en zonder pardon. Of op een andere manier die bij jou past.

Wat verandert er als jij je grenzen leert kennen?

Jouw grenzen geven aan waar jij ophoudt en waar een ander begint. Als jij je eigen grenzen eenmaal kent, sta je meer ontspannen en zelfverzekerder in het leven. Je kunt keuzes maken die bij jou passen. Mensen gaan meer rekening met je houden en je ontdekt dat je een meningsverschil kunt hebben en toch prima kunt slapen daarna.

Je grenzen herkennen en bewaken heeft effect op verschillende levensgebieden:

  • Fysiek: Spanningsklachten verdwijnen en je gaat je vaker ontspannen voelen. Je uitstraling kan zachter worden. Omdat je minder behoefte hebt om onprettige gevoelens te verdoven, kun je afvallen en wordt je vitaler.
  • Emotioneel: Je gaat emotionele signalen sneller herkennen en ernaar handelen. Je doet daardoor vaker wat je zelf wil en zal minder in situaties komen waardoor je gefrustreerd raakt
  • Mentaal: Je gaat je eigen waarden kennen en durft voor jezelf op te komen voor grensoverschrijdend gedrag.
  • Spiritueel: Als je je eigen grenzen niet kent, staat dat (diep) contact met anderen in de weg. De signalen die je geeft zijn niet congruent en betrouwbaar. Je kunt je kwetsbaarder op gaan stellen, zonder je weerloos te voelen.

Gaat dat vanzelf? Nee, het is best hard werken.
Is het resultaat blijvend? Ja, maar het is vooral een begin. Want jij blijft veranderen, dus je grenzen veranderen mee.

Is het leuk? Ja!

Hoewel het absoluut met vallen en opstaan gaat, is het superleuk om te doen en te ontdekken. Om eindelijk stappen te maken en je bij iedere stap een beetje lichter te voelen.
Er gaat een wereld voor je open als je eenmaal ervaart hoe het is om verlost te zijn van schuldgevoel, angst, woede, frustratie, vermoeidheid en onechtheid. Het is een bewustwordingsproces waarin je stap voor stap jezelf wordt. Je gaat beslissingen nemen die daarbij passen. Afscheid nemen en verwelkomen. Voelen en ervaren. Je gaat vol overtuiging doen!

Intensief coachtraject van 6 maanden:

– Telefonische intake + 5 wandelingen van 2 uur;

– Onbeperkt vragen stellen per mail;

– Wekelijkse terugkoppeling op je verslagen;

– 6 telefonische-of Skypegesprekken van ± 30 minuten;

– 4 boeken passend bij de thema’s die bij jou spelen;

– Kennismakingsworkshop met ELW;

– Diverse gepersonaliseerde opdrachten en oefeningen om thuis te doen.

We wandelen in de polder van Breda of in een andere omgeving in overleg. Tijdens het wandelen maken we gebruik van wat zich aandient. Ook doen we passende lichaamsgerichte oefeningen vanuit Emotioneel Lichaamswerk (ELW).

In de stilte kom je jezelf tegen

De natuur geeft je precies wat je nodig hebt om sneller bij jezelf te komen. Om je geaccepteerd te voelen zoals je bent.

De natuur oordeelt niet en laat je zien dat we ons soms wel heel erg druk maken: het relativeert. In de natuur lijkt de wereld ook even stil te staan. Zonder beeldschermen, werkgevers, kinderen, opdrachtgevers… en ja die telefoon gaat uit. Een stiltewandeling vertelt je vaak meer van jezelf dan een diepgaand gesprek.

Ik nodig je uit om jezelf te ontmoeten. Ik ben er graag bij!

Heb je vragen?

Ik beantwoord ze graag!